bok: Gresset på andre siden. Landet fylt av melk og honning. av arild svendsen.

 

Et bilde som inneholder utendørs, person, mann, fjell

Automatisk generert beskrivelseArild Svendsen er pensjonert sosialarbeider og bor i Eidsvåg i som nå er en dal av Molde kommune. Han er opprinnelig fra Spangereid/Mandal. I 2017 ga han ut romanen Brevet. Han er også representert i Skriveakademiets fire siste antologier med et romanutdrag og tre noveller.                                                           «Gresset på andre siden. Landet fylt av melk og honning», er den første boka om Josef Gahre som i 1868 emigrerer til Amerika, bare 18 år gammel. Etter at eldstebroren og faren, som begge var fiskere, mistet livet i en tragisk ulykke på sjøen, vil han ikke å bli fisker, los eller sjømann. Men det er få andre inntektsmuligheter på hjemstedet, og han bestemmer seg for å emigrere til Amerika hvor det er lett å få arbeid og lønningene er gode.

  På amerikabåten blir han kjent med Leif Blørstad som kommer fra en heigård i nabobygda Vigmostad. Han har vært barnevandrer og bærer på en mørk hemmelighet. De utvikler snart et godt vennskap.

  Begge begynner som bygningsarbeidere i Chicago hvor lønningene er himmelhøye, men Josef erfarer snart at mange norske utvandrere sliter. Det er stor forskjell mellom fattig og rik, og minoritetsgrupper diskrimineres.

    Etter et par år i Chicago, fortsetter begge over prærien til Dakotaterritoriet hvor Leif tar seg land, mens Josef begynner som smed.

    Etter som han blir bedre kjent, spør Josef seg om nybyggerne egentlig er helere som kjøper land myndighetene har stjålet fra urbefolkninga.

    Romanen «Gresset på andre siden. Landet fylt av melk og honning», handler om kjærlighet og vennskap, sorg og lengsel, og om tro og tvil. Den er lettlest, har gode karakter- og miljøbeskrivelser, og det historiske bakteppet og referansene er gjennomarbeidede.

     Selv om boka nettopp har kommet ut, er tilbakemeldingene svært positive, se 

Boka koster kr. 350 inkl. frakt og kan kjøpes hos nettbokhandlere so f.eks. https://ark.no/ 

eller signert direkte av meg, asvend3@online.no. Vipps 634852

Scroll to Top